OVER ONS

Een stukje geschiedenis

Piet en Truus Elsevier verhuisden in 1945 met hun vier kinderen van Nieuw Vossemeer naar Breda, in 1954 werd de eerste winkel geopend op de Ginnekenweg met daarachter de toenmalige bakkerij. In 1961 kwam daar het filiaal op de Langendijk bij, in 1965 werd de winkel op de Jorisstraat geopend en daarachter werd in 1970 de nieuwe bakkerij gerealiseerd. Daarna is het filiaal en de bakkerij op de Ginnekenweg gesloten.

Zoons Jack en Jan namen het van Piet over in 1972 en opende na een aantal jaren een derde filiaal op het Valkeniersplein. Wegens gezondheidsredenen moesten de broers het wat rustiger aan gaan doen en gingen ze zakelijk uit elkaar, Jack en zijn vrouw Marjorie gingen verder met het filiaal op de Langendijk, het brood werd nog steeds gebakken in de bakkerij op de Jorisstraat en op de Langendijk kwam een banketbakkerij. Na verloop van tijd werden de winkels in de Jorisstraat en op het Valkeniersplein verkocht en sloot ook de bakkerij.

Vanaf die tijd tot op heden werken wij naar volle tevredenheid samen met twee andere bakkersbedrijven. In 1995 namen dochter Miriam en schoonzoon Jan de scepter over van Jack en Marjorie, wel zijn zij tot op dit moment beiden nog actief in de zaak. In de banketbakkerij achter de winkel wordt iedere dag door Jan al het gebak, taarten, zoete en hartige broodjes, harde broodjes enz. vers gemaakt. Het groot brood betrekken wij van andere bakkers, zo kunnen wij iedere dag weer een groot en vers assortiment van hoge kwaliteit aanbieden!